Tragedia unei vieți în Siberia …

După cum am precizat,în realizarea acestei prezentări , vreau să folosesc cartea ,,Suferințele mamei blondina – o martiră a Siberiei ,, , carte tipărită cu binecuvântarea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. Datorită acestor miloase întâmplări care au avut loc prin anii 1940 , mi-am format o idee generală despre comunism, în reunire cu mai multe detalii și evenimente.

Personajul principal al acestei cărți este Sora Blondina ,fiind o profesoară cinstită și umilă, în care povestește chiar ea viața personală din închisoare și din lagărul rusesc din Siberia.Cercetând primul capitol, este descrisă situația de urgență și haos din țară,unde rușii cer predarea Basarabiei și că nu este altă salvare pentru oameni decît să părăsească baștina lor , luând cele necesare.Din acest fragment , putem concluziona influența și cruzimea rușilor , desigur promovând valorile și principiile lor drastice , în frunte cu regimul comunist.

descărcare
Imaginea descrie ziua muncitorilor chinuiți de pe câmpurile din Siberia.

Analizând multe alte detalii care descriu autoritatea acestui regim , nu ne rămâne decât să ne formăm o imagine patriotică în sufletele noastre și să înțelegem cu adevărat lucrurile esențiale pe care ar trebui să le valorificăm și mai mult în zilele noastre . Un lucru primordial ar fi libertatea.Pe vremea când comuniștii dominau și aveau putere asupra neamului Românesc , nici nu se mai punea în discuție dreptul omului sau simplul fapt de a trăi în voia sufletului fiecărui în parte , atunci putem ușor găsi comparații cu zilele noastre.

Cartea de care am zis mai sus , încearcă cât mai explicit să ne ducă cu gândurile în acele vremuri de demult ,  și să conștientizăm istoria reală a meleagurilor noastre. Amintirile Sorei Blandiana  sunt cele care evidenţiază cel mai bine viaţa din lagărele sovietice,rezumă viaţa din lagăr în câteva cuvinte : frig,subalimentație,durere,violență.

 

 Aici aveți cartea de care v-am spus mai sus, dacă sunteți curioși să citiți singuri povestirile Mamei Blondina sub regimul comunist,care vă va ajuta să cercetați mai profund întreaga ei viață din mai multe tabere și lagăre .

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s